Meteen naar de inhoud
Home » Angry Birds Classic binnenkort niet meer beschikbaar op Google Play

Angry Birds Classic binnenkort niet meer beschikbaar op Google Play

  • 2 min read

Fans van het populaire spel Angry Birds Classic zullen bedroefd zijn om te horen dat Rovio Entertainment heeft besloten om het spel van Google Play te verwijderen.

De reden voor deze onverwachte stap is volgens Rovio de invloed op het portfolio van hun bredere spellenassortiment. Angry Birds Classic zal niet langer beschikbaar zijn op het platform vanaf aanstaande donderdag.

Naast het verwijderen van het spel van Google Play, zal Rovio ook de App Store-versie opnieuw labelen als “Red’s First Flight”, waarbij alle verwijzingen naar de iconische Angry Birds-titel worden verwijderd.

Hoewel het spel nog steeds te koop is op Google Play voor een nominale vergoeding, is Rovio van plan het spel op 23 februari uit de lijst te halen, waardoor fans haast moeten maken om nog een exemplaar te bemachtigen.

Voor degenen die het spel al hebben gekocht, is er goed nieuws: je kunt het nog steeds spelen. Nieuwe spelers zullen echter moeten kiezen uit de freemium-titels die nog beschikbaar zijn in de winkel.

Dit heeft velen doen speculeren dat Rovio gebruikers richting microtransactie-gebaseerde titels wil sturen, die het grootste deel van het portfolio vormen.

Volgens The Verge is Rovio’s beslissing een bewuste stap om spelers richting hun freemium-spellen te sturen. Als dit waar is, is het een deprimerende ontwikkeling voor degenen die gewoon een spel willen kopen en spelen zonder extra kosten of in-app-aankopen.

Hoewel het freemium-model zijn plaats heeft, geven veel spelers de voorkeur aan premium-spellen en zullen ze waarschijnlijk niet waarderen dat ze gedwongen worden de freemium-markt op te gaan.

Angry Birds is een mobiele gaming-klassieker sinds de release in 2009. Met meer dan drie miljard downloads over de hele serie is het geen verrassing dat het spel talloze vervolgen, spin-offs, films en merchandise heeft voortgebracht.

Desalniettemin is de verwijdering van het oorspronkelijke spel van Google Play een triest moment voor fans, en de reden achter Rovio’s beslissing laat veel te wensen over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *