Ga naar de inhoud
Home » Mighty Doom: Bethesda onthult nieuwe top-down roguelite-ervaring voor mobiel!

Mighty Doom: Bethesda onthult nieuwe top-down roguelite-ervaring voor mobiel!

  • 2 min read

Mighty Doom, het nieuwste mobiele spel van Bethesda, brengt ons een gloednieuwe Doom-ervaring. Het spel is onlangs onthuld en biedt spelers de mogelijkheid om in de huid te kruipen van Mini Slayer, op een missie om hun konijn Mini Daisy te redden.

Maar let op, dit spel is niet de langverwachte sequel van Doom Eternal. Het is een op zichzelf staand spel met over-the-top geweld en een run-and-gun stijl die belooft zowel leuk als bevredigend te zijn.

Roguelite demon-slaying

Mighty Doom biedt een geheel nieuwe benadering van demon-slaying. Het is namelijk een roguelite spel waarbij sterven alleen maar zorgt dat spelers sterker worden. Het is niet verrassend dat Bethesda roguelite-kenmerken heeft toegevoegd aan de serie, aangezien Doom altijd al een aspect van dungeon-crawling heeft gehad.

Wat Mighty Doom echter onderscheidt van eerdere Doom-games, is dat het spel vanuit een top-down perspectief wordt gepresenteerd in plaats van de gebruikelijke first-person view. Dit creëert een nieuwe en spannende sfeer die nog nooit eerder in de serie is gezien.

Van bovenaf

Ondanks deze nieuwe functies is de gameplay vergelijkbaar met reguliere Doom-spellen, waarbij spelers zich een weg moeten banen door golven van demonen en monsters op verschillende kaarten. Het enige verschil is dat spelers het spel nu van bovenaf zullen bekijken.

Lancering en beloningen

Bethesda heeft aangekondigd dat Mighty Doom op 21 maart zal worden gelanceerd op iOS en Android in geselecteerde landen. De voorregistratie voor het spel is momenteel geopend en door het spel te spelen vanaf de lanceerdatum krijgen spelers toegang tot de Mini Slayer’s Pack.

Hoewel Bethesda nog geen voorregistratiebeloningen heeft bekendgemaakt, bevat de Mini Slayer’s Pack de Baron of Hell Heavy Cannon Weapon Skin, de Cacodemon Rocket Launcher Weapon Skin, 3 Equipment Keys, 1 Weapon Key en 80 Crystals.

Je kunt je op de website van Bethesda alvast pre-registeren.

Voor de fans

Hoewel Mighty Doom een ​​nieuwe en frisse benadering van de Doom-serie biedt, lijkt het spel niet voor alle fans van de franchise te zijn. Het spel biedt een duidelijk andere ervaring dan de reguliere first-person shooter Doom-games waar we allemaal van houden, maar het lijkt een solide poging van Bethesda om een ​​nieuw publiek aan te spreken en de serie uit te breiden naar het mobiele platform.

In de tussentijd zullen we in spanning afwachten of Mighty Doom de harten van Doom-fans zal veroveren en een nieuwe standaard zal zetten voor mobiele games.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *