Ga naar de inhoud
Home » De beste Xbox One spellen van 2017 – Divers jaar!

De beste Xbox One spellen van 2017 – Divers jaar!

  • 8 min read

2017 was het jaar dat Microsoft officieel bekend maakte niet langer de focus te leggen op first party exclusives voor de Xbox. Maar hoe is dat het vergaan en wat heeft 2017 de Xbox One dan wel gebracht? Lees het hier in deze top 10! Wie weet belanden ze uiteindelijk wel op de lijst met beste Xbox One spellen ooit!

Leukste Xbox One games 2017

Ik denk dat ik nog nooit een top 10 gezien met zo’n diverse line-up als dit jaar. In deze lijst tref je alles van geremasterde klassiekers tot gloednieuwe games in een stijl die we nog niet eerder gezien hebben. En vergeet natuurlijk de #1 niet. Een adembenemend uniek verhaal en spel wat we nog niet eerder gezien hebben!

10. Sky Force Reloaded

Sky Force Reloaded Xbox One and PS4 screenshot 2

Dec 1, 2017

Kies een van de drie schepen en schiet je een weg naar de overwinning in deze ultieme klassieke arcade shooter! Sky Force brengt je pure razendsnelle actie in 8 meeslepende levels vol wrede vijanden, grote bazen, vernietigbare voorwerpen en de goede oude aarde om te redden! Gebruik verschillende explosieve wapens, nuttige power-ups en unlockables zoals hittezoekende raketten of de verbazingwekkend krachtige laseraanval!

Sky Force is een langlopende serie, maar dit is de eerste entry die me echt aan het denken zette en me meer deed spelen om te zien hoe belachelijk overdreven mijn schip kon worden.

Gemiddelde speelduur: 16 uur

9. Pillars of Eternity: Complete Edition

Pillars of Eternity_ Complete Edition screenshot

Aug 29, 2017

Eternity wil de magie, verbeelding, diepgang en nostalgie van klassieke RPG’s heroveren. Eternity neemt de hoofdpersoon, gedenkwaardige metgezellen en de epische verkenning van Baldur’s Gate, voegt daar de leuke, intense gevechten en dungeons van Icewind Dale aan toe en verbindt dit alles met de ontroerende schrijfwijze en de volwassen thematische verkenning van Planescape: Torment.

Pillars of Eternity speelt zo goed op PS4 en Xbox One. Het is een geweldige port met een goede besturing en een fijne optimalisatie. Als je het spel koopt heb je een tweede leven nodig: als je eenmaal begint ben je namelijk uren van je leven kwijt!

Gemiddelde speelduur: 61,5 uur

8. Cuphead

Cuphead screenshot 4

Sep 29, 2017

Cuphead is een klassieke ren en schiet actie spel sterk gericht op eindbaas gevechten. Geïnspireerd door cartoons uit de jaren dertig, zijn de beelden en audio met dezelfde technieken van die tijd, namelijk traditionele celanimatie (handgetekend en met de hand geïnkt!), aquarel achtergronden en originele jazzopnames, met de grootste zorgvuldigheid tot stand gekomen. Speel als Cuphead of Mugman (in singleplayer of co-op) en doorkruis vreemde werelden, verwerf nieuwe wapens, leer krachtige superbewegingen en ontdek verborgen geheimen. Cuphead is altijd in actie, de hele tijd. Heb jij wat er voor nodig is om dit zeker niet gemakkelijke spel te verslaan??

Cuphead is een verslavende mix van plezier en frustratie die je voortdurend terug zal laten komen voor meer. Het is een verbazingwekkende combinatie van fantastische gameplay, geweldige stijl en een origineel concept zorgt er direct voor dat het voor velen direct een spel van het jaar finalist was!

Gemiddelde speelduur: 12,5 uur

7. Thumper

Aug 18, 2017

Thumper is ritmisch geweld: klassieke ritmische actie, zinderende snelheid en wrede fysieke kracht. Je bent een ruimtetor. Trotseer de helse leegte en confronteer een waanzinnige reuzenhoofd uit de toekomst.

Thumper is het meest intense ritme-actie spel dat jij of ik ooit zullen spelen. Hoewel de Xbox One port misschien een aantal functies mist die op andere platformen wel beschikbaar zijn – zoals VR of portabiliteit – is Thumper nog steeds een fantastische en angstaanjagende game die doordrenkt is van sfeer en gepolijst is tot het absolute maximum.

Gemiddelde speelduur: 9 uur

6. Okami HD

Dec 12, 2017

Okami vertelt het verhaal van een mythische zonnegod die er op uit is om een sombere wereld te herstellen. Door de krachten van het kwaad te vernietigen door het beheersen van de elementen en de mythische mogelijkheden van de godheid. Door Japanse folklore en een verbluffende traditionele Japanse kunststijl te mengen, moeten spelers een inventief controlesysteem gebruiken om de uitdagingen en het kwaad te overwinnen.

Okami HD is onmisbaar, vooral als je nog nooit het geluk hebt gehad om Clover’s 2006 klassieker te spelen. En zelfs als je dat wel hebt gedaan, ben je het aan jezelf verplicht om het opnieuw te spelen en er opnieuw van te genieten. Het is een buitengewoon uitmuntend spel.

Gemiddelde speelduur: 41 uur

5. Destiny 2

Sep 6, 2017

De laatste veilige stad van de mensheid is gevallen aan een overweldigende invasiemacht, geleid door Ghaul, de imposante commandant van het meedogenloze Red Legion. Hij heeft de bewakers van de stad van hun macht ontdaan en de overlevenden gedwongen te vluchten. Je begeeft je in mysterieuze, onontdekte werelden van ons zonnestelsel om een arsenaal aan wapens en verwoestende nieuwe gevechtsmogelijkheden te ontdekken. Om de Red Legion te verslaan en Ghaul te confronteren, moet je de verspreide helden van de mensheid herenigen, de handen ineen slaan en terugvechten om ons huis terug te winnen.

Destiny 2 is alles wat de ervaren spelers van het originele spel zich maar kunnen wensen. Het is ook een geweldig startpunt voor de nieuwkomers. De verslavende gameplay keert terug met tientallen, zo niet honderden uren entertainment.

Gemiddelde speelduur: 19,5 uur

4. Wolfenstein II: The New Colossus

Wolfenstein II_ The New Colossus screenshot

Oct 27, 2017

Amerika, 1961. De moord op de nazi generaal Deathshead was een kortstondige overwinning. De nazi’s houden hun greep op de wereld in stand. Jij bent BJ Blazkowicz, oftewel “Terror-Billy”, lid van het Verzet, plaag van het nazi-imperium, en de laatste hoop van de mensheid op vrijheid.

Wolfenstein II: The New Colossus is niet veel anders dan de laatste editie, maar grote visuele/audio-elementen met krachtige confrontaties houden de ervaring fris. Een echte aanrader voor fps-fans.

Gemiddelde speelduur: 13 uur

3. N++

N++ screenshot

Oct 4, 2017

N+++ is een snelle, actievolle puzzelplatformer die zich in de verre toekomst afspeelt. Je speelt als een ninja – duikelend door obstakels, een heleboel onbedoeld moorddadige vijandelijke robots op het nippertje ontwijkend en goud verzamelend in een minimalistische, sci-fi wereld. Je weet wel, traditionele ninja dingen.

Een van de beste platformactie-ervaringen ooit met perfecte mechanica en een zeer uitdagende gameplay, nu verrijkt met een ongelofelijke hoeveelheid content.

Gemiddelde speelduur: 55,5 uur

2. Injustice 2

Injustice 2 screenshot

May 16, 2017

Met een enorme selectie van DC Super Helden en Super Schurken, stelt Injustice 2 je in staat om elk legendarisch personage uit te rusten met unieke en krachtige spullen die je tijdens het spel hebt verdiend. Ervaar een ongekend niveau van controle over hoe je favoriete personages eruit zien, hoe ze vechten en hoe ze zich ontwikkelen in een grote verscheidenheid aan speltypen. Dit is uw superheld. Uw reis. Uw Injustice.

Als je een DC-fan bent en een aangrijpende voortzetting van de Injustice verhaallijn wilt, is er echt geen goede reden om deze niet op te pakken en wat schedels in te slaan! Hé, alleen al vreemde deelnemers als Swamp Thing en Blue Beetle zijn de prijs van de toelating waard.

Gemiddelde speelduur: 8 uur

1. What Remains of Edith Finch

Jul 19, 2017

Wat Remains of Edith Finch is een verzameling vreemde verhalen over een familie in de staat Washington. Als Edith ontdek je het kolossale Finch House, op zoek naar verhalen terwijl ze haar familiegeschiedenis verkent en probeert uit te zoeken waarom ze de laatste van haar familie is die nog leeft.

Een spel dat je door een achtbaan van emoties voert terwijl je volwassen en tragische verhalen ontdekt, verteld met een uitzonderlijke gevoeligheid en menselijkheid. Een spel dat je niet mag missen als je houdt van verhalende avonturen.

Gemiddelde speelduur: 2,5

2017 was een apart jaar van de Xbox One, met een grote verscheidenheid aan spellen. Benieuwd wat het nieuwe jaar in petto had voor deze console? Bekijk dan de top 10 beste Xbox One spellen van 2018!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *