Ga naar de inhoud
Home » Beste Xbox One spellen aller tijden – Welke speel jij nog?

Beste Xbox One spellen aller tijden – Welke speel jij nog?

  • 6 min read

Hoewel deze generatie consoles mee in het licht gestaan heeft van de PlayStation 4, een Xbox One eigenaar hoeft zich echt geen zorgen te maken. Als je van goede games houdt welke lekker spellen op je 4K tv, dan is de nieuwe Xbox een must.

Top 10 leukste Xbox One games ooit

Maar welke games moet je dan direct aanschaffen als je een Xbox koopt. Of beter nog, welke games moet je sowieso in je kast hebben staan, ook al heb je de console al enkele jaren?

In deze lijst bespreken wij de top 10 beste Xbox One spellen aller tijden, dus scroll snel naar beneden en kijk welke je nog mist!

10. Stardew Valley

Stardew Valley

Stardew Valley kijkt terug naar andere games voor inspiratie en geeft daar zijn eigen twist aan, met als uitkomst een geweldig spel. Er is geen tekort aan boeiende gameplay, en het heeft een schattige persoonlijkheid. De Xbox One-versie is overgezet met zeer weinig problemen en speelt net zo goed als op alle andere platformen. Nu is het alleen nog maar hopen dat je tijd overhoudt om andere dingen te doen!

Gemiddelde speelduur: 50 uur

9. NieR: Automata – Become as Gods Edition

Nier Automata

Het verhaal heeft impact op zowel een fundamenteel als filosofisch niveau, en zal je ongetwijfeld nog dagen na het einde van het spel met vragen opzadelen als u van dit soort vraagstukken geniet. Jammer dat er niet veel vaker spellen als NieR: Automata uitgebracht worder, er is maar zelden een spel dat zo’n uitmuntende ervaring oplevert.

Gemiddelde speelduur: 20 uur

8. The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3 Wild Hunt PS4

Met enkele van de beste verhaallijnen die we tot nu toe hebben gezien in games en een onvergetelijke, dynamische en uitgestrekte open wereld, staat Witcher 3 als een must buy voor niet alleen fans van de franchise, maar ook voor hen die op zoek zijn naar een rijke ervaring waar ze meer dan 100 uur van kunnen genieten. Sommige van de glitches, bugs en andere kleine ergernissen belemmeren de ervaring, maar de voordelen wegen zwaarder dan de nadelen, want de Witcher 3 is een reis die de moeite waard is en welke zonde zou zijn om te missen door kleine imperfecties.

Gemiddelde speelduur: 50 uur

7. Divinity: Original Sin II – Definitive Edition

Divinity Original Sin II

Larian Studios redt op een eigen wijze het RPG-gerne van de vergetelheid. Een spel dat sterk wordt gekenmerkt door een spannend plot, dat ook ongekende vrijheid biedt in beslissingen, dialogen en karakterontwikkeling. Het beste dat de laatste jaren is gecreëerd in het RPG-genre. Gaat een stap verder dan zijn toch al meesterlijke voorganger Divinity Original Sin (1).

Gemiddelde speelduur: 50 uur

6. Forza Horizon 4

Forza Horizon 4

Playground Games is erin geslaagd om een al bijna perfecte formule te verbeteren, met nog meer speltypen en vrijheid voor spelers, met prachtige graphics en de toegevoegde variatie van seizoenswisselingen in een gedeelde wereld. Gewoon de beste, mooiste en meest inhoudelijke arcaderacer van dit moment. Een must buy voor iedereen die van dit genre houdt en een Xbox One bezit.

Gemiddelde speelduur: 9 uur

5. Resident Evil 2

Resident Evil 2 Remake

De nieuwe Resident Evil 2 is alles wat het origineel was; spannend, eng, fantastisch en gevuld met geheimen en extra inhoud om te ontdekken. Maar het is ook een spel dat perfect past in 2019, niet alleen vanwege zijn uiterlijk en geluid, maar ook omdat we dit soort spellen niet meer zoveel zien uitkomen op de console. Dus geniet er van nu je wel deze kans krijgt, zou ik zeggen!

Gemiddelde speelduur: 8 uur

4. Celeste

celeste

De frustratie van het doodgaan voor de duizendste keer vindt zijn tegenwicht in het prachtig soepele toneelspel van een perfecte run. Met een prachtige soundtrack, een heleboel creatieve ideeën en veel extra uitdagingen buiten de hoofdcampagne om, slaagt Celeste erin om een veel te presteren zonder ooit een stap te missen. Fans van lastige platformers zullen veel om van te houden vinden in dit spel, maar het is ook een perfect uitgangspunt voor iedereen die nieuw is in het genre – misschien zelfs voor degenen die er actief tegen zijn. Kortom, het is een meesterwerk.

Gemiddelde speelduur: 7,5 uur

3. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Metal Gear Solid V The Phantom Pain PS4

Kojima is erin geslaagd om de perfecte open-wereld stealth game te creëren, waardoor de speler een ongelooflijke vrijheid krijgt in combinatie met een ongelofelijke diepte en variatie. MGS-fans zullen waarschijnlijk een hekel hebben aan de karige en ietwat onbevredigende storyline, maar het is ongetwijfeld een meesterwerk en verdiend een plek op deze lijst.

Gemiddelde speelduur: 45,5 uur

2. Grand Theft Auto V

grand theft auto v ps4

Rockstar hoefde niet hard te proberen – GTA V zou toch wel verkopen op de nieuwe generatie consoles zelfs al was het hetzelfde spel als voorheen (op de PS3 en Xbox 360). De ambitie en inspanning om hun nieuwste versie van het spel meer te maken dan een simpele heruitgave is moeilijk te onderschatten. De nieuwe first person mode verandert de gameplay echt en is alleen al je geld waard.

Gemiddelde speelduur: 31,5 uur

1. Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 PS4

Red Dead Redemption 2 is niet alleen een meesterwerk met een ongeëvenaarde aandacht voor details en wereldontwikkeling, maar een echte doorbraak in zijn genre, in staat om het verschil tussen films en games verder te verkleinen, zonder dat dit ten kosten gaat van de gameplay en complexiteit. Een spel dat iedereen zou moeten spelen.

Gemiddelde speelduur: 45,5 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *