Ga naar de inhoud
Home » De beste Xbox One spellen van 2018 – Exclusives?

De beste Xbox One spellen van 2018 – Exclusives?

  • 8 min read

Dat de Xbox One niet veel exlusives meer heeft is al tijden duidenlijk. Dat is ook niet erg. Microsoft heeft dit namelijk expliciet aangegeven. Hun tactiek is veranderd. Maar toch was 2018 ook voor de Xbox weer een goed jaar. Hoewel de PlayStation 4 en Nintendo Switch een beter jaar hadden, staan in deze lijst toch weer echt toppers die je niet mag missen als jij een Xbox One in huis hebt!

Leukste Xbox One games 2018

Soms maakt een gebrek aan toptitels het juist ook moeilijk om een top 10 van ‘beste spellen’ van één jaar te maken. Dit was zo’n jaar. Xbox heeft het niet makkelijk gehad en de lijst is dan ook voornamelijk gevuld met titels die je ook op je PS4 had kunnen spelen. Niet echt een reden dus om een Xbox One aan te schaffen als je die nog niet had. Maar als je deze wel in huis hebt kan je niet mis met een aankoop uit de onderstaande 10 titels! Bekijk ze dus snel.

10. Dark Souls Remastered

Dark Souls Remastered screenshot 3Dark Souls Remastered screenshot 3

May 25, 2018

Ervaar het alom geprezen, genrebepalende spel waarmee het allemaal begon. Prachtig opnieuw opgebouwd, terug naar Lordran in verbluffende high-definition details met een 60 fps.

Een solide remaster, met een aantal goede verbeteringen op het gebied van graphics, gebruiksvriendelijkheid en multiplayer-gameplay; het is zeker aan te raden als je het originele spel nooit hebt gespeeld, maar als je het al hebt gespeeld, heeft het niet genoeg in huis om terug te gaan naar Lordran.

Gemiddelde speelduur: 41,5 uur

9. Dragon Ball FighterZ

Dragon Ball FighterZ screenshot

Jan 26, 2018

DRAGON BALL FighterZ is voortgekomen uit wat de DRAGON BALL-serie zo geliefd en beroemd maakt: eindeloze spectaculaire gevechten met almachtige vechters.

Het is een goed vechtspel, het is een fantastisch Dragon Ball spel, het zal de amateurs en de meest professionele spelers vermaken. Eindelijk kunnen we zonder discussie zeggen dat dit het beste spel is in de Dragon Ball franchise. Gewoon kopen als je van vechtspellen of Dragon Ball houdt!

Gemiddelde speelduur: 13 uur

8. Assassin’s Creed Odyssey

Assassin's Creed Odyssey screenshot

Oct 2, 2018

Kies je lot in Assassin’s Creed Odyssey. Van buitenstaander tot levende legende, begin aan een avontuurlijke tocht om de geheimen van je verleden te ontdekken en het lot van het oude Griekenland te veranderen.

Assassin’s Creed Odyssey is nagenoeg de beste titel van de serie tot nu toe, met een veel beter ontwerp, een interessante hoofdverhaallijn en een vernieuwde gameplay, die is overgenomen van Assassin’s Creed Origins van vorig jaar.

Gemiddelde speelduur: 80 uur

7. The Banner Saga 3

The Banner Saga 3 screenshot

Jul 26, 2018

Banner Saga 3 is het laatste dramatische hoofdstuk in de volwassen, verhaalgedreven Viking RPG-serie die meer dan 20 prijzen heeft gewonnen en genomineerd is voor 4 BAFTA-prijzen.

Dit is een van de beste strategiespellen in jaren, met boeiende gevechten en een fantastisch verhaal. De moeilijkheid is bijna geperfectioneerd, waardoor de gevechten de moeite waard zijn zonder verwaarloosbaar te zijn waardoor spelers actief op zoek kunnen gaan naar meer gevechten. Het is vermakelijk van begin tot eind.

Gemiddelde speelduur: 10,5 uur

6. Monster Hunter: World

Monster Hunter_ World screenshot 2

Jan 26, 2018

Welkom in een nieuwe wereld! Neem de rol aan van een jager en dood de woeste monsters in een levend, ademend ecosysteem waar je het landschap en de verschillende bewoners kunt gebruiken om de overhand te krijgen. Jaag alleen of in samenwerking met maximaal drie andere spelers, en gebruik materialen verzameld van gevallen vijanden om nieuwe spullen te maken en het op te nemen tegen nog grotere, dodelijkere beesten!

De ervaren spelers van de Monster Hunter serie vinden de grootste en meest spectaculaire bijdrage tot nu toe. Voor de nieuwe spelers is er een geweldig spel over de jacht op enorme beesten met een interessante coop-modus en een evenwichtig voortgangs- en vechtsysteem.

Gemiddelde speelduur: 81 uur

5. Dead Cells

Dead Cells Nintendo Switch screenshot

Aug 7, 2018

Dead Cells is een rogue-lite, metroidvania actie-platformer. Je verkent een uitgestrekt, steeds veranderend kasteel, ervan uitgaande dat je in staat bent om je een weg te vechten langs de bewakers in een 2D-gevecht welke veel wegheeft van de souls-serie. Geen checkpoints. Ga dood, sterf, leer, herhaal.

Omdat Dead Cells zo lang in ontwikkeling was, vermijdt het de valkuil en voldoet het aan de verwachtingen. Desalniettemin zullen alleen diegenen die dapper genoeg zijn om de enorme moeilijkheidsgraad onder ogen te zien in staat zijn om een diep en mooi avontuur te ontdekken. Ondanks een zekere mate van herhaling biedt Dead Cells een briljante artistieke story en een geweldige soundtrack.

Gemiddelde speelduur: 18,5 uur

4. Divinity: Original Sin II – Definitive Edition

Divinity Original Sin II

Aug 31, 2018

Het is tijd voor een nieuwe Divinity. Kies uw ras en afkomst en zie hoe anders de wereld reageert. Verzamel je gezelschap en vernietig je tegenstanders met verschillende elementen in diepe tactische turn-based gevechten. Verken een uitgestrekte wereld alleen of met maximaal 4 spelers in een coöperatief spel.

Larian Studios redt op een eigen wijze het RPG-gerne van de vergetelheid. Een spel dat sterk wordt gekenmerkt door een spannend plot, dat ook ongekende vrijheid biedt in beslissingen, dialogen en karakterontwikkeling. Het beste dat de laatste jaren is gecreëerd in het RPG-genre. Gaat een stap verder dan zijn toch al meesterlijke voorganger Divinity Original Sin (1).

Gemiddelde speelduur: 92,5 uur

3. Forza Horizon 4

Forza Horizon 4

Sep 28, 2018

Voor het eerst in het race- en autosportgenre beleeft u dynamische seizoenen in een gedeelde open wereld. Verken prachtige landschappen, verzamel meer dan 450 auto’s en word een Horizon Superstar in het historische Groot-Brittannië.

Playground Games is erin geslaagd om een al bijna perfecte formule te verbeteren, met nog meer speltypen en vrijheid voor spelers, met prachtige graphics en de toegevoegde variatie van seizoenswisselingen in een gedeelde wereld. Gewoon de beste, mooiste en meest inhoudelijke arcaderacer van dit moment. Een must buy voor iedereen die van dit genre houdt en een Xbox One bezit.

Gemiddelde speelduur: 26 uur

2. Celeste

celeste

Jan 26, 2018

Celeste is een platformer over het beklimmen van een berg, van de makers van TowerFall. Ontdek het mysterie van de kracht van de berg en ontloop je reflectie op je reis om de top te bereiken.

De frustratie van het doodgaan voor de duizendste keer vindt zijn tegenwicht in het prachtig soepele toneelspel van een perfecte run. Met een prachtige soundtrack, een heleboel creatieve ideeën en veel extra uitdagingen buiten de hoofdcampagne om, slaagt Celeste erin om een veel te presteren zonder ooit een stap te missen. Fans van lastige platformers zullen veel om van te houden vinden in dit spel, maar het is ook een perfect uitgangspunt voor iedereen die nieuw is in het genre – misschien zelfs voor degenen die er actief tegen zijn. Kortom, het is een meesterwerk.

Gemiddelde speelduur: 10,5 uur

1. Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 screenshot 3

Oct 26, 2018

Red Dead Redemption 2 is een episch verhaal over het leven in het onvergeeflijke hart van Amerika. De uitgestrekte en sfeervolle wereld van de game vormt ook de basis voor een gloednieuwe online multiplayer-ervaring.

Red Dead Redemption 2 is niet alleen een meesterwerk met een ongeëvenaarde aandacht voor details en wereldontwikkeling, maar een echte doorbraak in zijn genre, in staat om het verschil tussen films en games verder te verkleinen, zonder dat dit ten kosten gaat van de gameplay en complexiteit. Een spel dat iedereen zou moeten spelen.

Gemiddelde speelduur: 70 uur

Benieuwd welke van deze titels goed genoeg zijn om de geschiedenisboeken in te gaan? Bekijk dan snel onze lijst met beste Xbox One spellen ooit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *