Ga naar de inhoud
Home » Beste PS4 spellen aller tijden – Meer dan 500 uur speelplezier!

Beste PS4 spellen aller tijden – Meer dan 500 uur speelplezier!

  • 11 min read

Dat sinds het moment dat de PS4 in 2013 uitgekomen is in Nederland er veel leuke spellen op uitgekomen zijn is waarschijnlijk geen enkele gamer ontgaan. Maar dat deze generatie PlayStation jaar na jaar zulke toppers gekend heeft mogen wij als gamers wel echt tevreden mee zijn.

Top 10 leukste PlayStation 4 games ooit

Maarja dan rest de vraag, welke van al deze spellen zijn nu echt de beste van de beste? Wat zijn de tien beste PS4 spellen die eigenlijk elke serieuze gamer in zijn of haar collectie moet hebben? Lees snel verder, hieronder vertellen wij wat deze games zijn, en waarom!

10. The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3 Wild Hunt PS4

In The Witcher 3 ontwaakt een oud kwaad. Een kwaad dat terreur zaait en de kleintjes ontvoert. Een kwaad waarvan de naam alleen maar fluisterend wordt: de Wild Hunt. Onder leiding van vier Wraith-commandanten is deze roofzuchtige groep schimmen het ultieme roofdier en dat is het al eeuwenlang. Hun prooi: mensen.

The Witcher 3 : Wild Hunt, is een van de beste RPG’s ooit gemaakt. De derde toevoeging in deze video game franchise levert kwaliteit op verschillende vlakken, een fantastische soundtrack, een geweldig verhaal, en ongelooflijke gameplay. Het verhaal volgt Geralt of Riva die op zoek gaat naar een vrouw met de naam Ciri die als een dochter voor hem is, terwijl hij ook probeert The Wild Hunt te stoppen.

De gameplay van The Witcher 3 is meer dan alleen maar een zwaard zwaaien, het vereist ook dat je magie gebruikt en aanvallen ontwijkt of blokt zodat zelfs de makkelijkste gevechten een uitdaging kunnen bieden. De wereld is absoluut enorm en het kan je makkelijk meer dan 200 uur of meer kosten om alles te zien en te doen. De soundtrack is een van de beste in een videogame ooit.

The Witcher 3: Wild Hunt is nu al een klassieker onder niet alleen RPG’s, maar ook voor videogames in het algemeen. Deze mag je niet missen.

Gemiddelde speelduur: 102 uur

9. Bloodborne

Bloodborne PS4

Ga op zoek naar antwoorden in de oude stad Yharnam, nu vervloekt met een vreemde inheemse ziekte die zich als een lopend vuur door de straten verspreidt. Gevaar, dood en waanzin liggen op de loer om elke hoek van deze donkere en angstaanjagende wereld, en je moet de donkerste geheimen ervan ontdekken om te overleven.

Bloodborn is een absoluut meesterwerk van een spel. Duister, wreed maar toch is er schoonheid in al deze duisternis. De art direction is onberispelijk en het vechtsysteem is ongelooflijk lonend en leuk. Absolute must buy en Bloodborn was één van de eerste echte toppers voor de PS4 wanneer deze uitkwam.

Gemiddelde speelduur: 48 uur

8. Journey

Journey PS4

Betreed de wereld van Journey, de derde game van de befaamde indie-ontwikkelaars van thatgamecompany en gepresenteerd door SCEA Santa Monica Studio. Met verbluffende visuals, meeslepende muziek en innovatieve online gameplay biedt Journey een innovatieve interactieve spelervaring als geen ander.

De muziek en omgevingen van dit spel zijn ongelooflijk. Leuk en kort verhaal, verwacht niet om dit spel dagenlang te spelen. Dit is een van die opvallende independent games die onder de radar vlogen toen deze uitkwam in 2013 op de PS3. Nu kan je dit meesterwerk op de PS4 spelen. Laat die kans dus niet aan je voorbijgaan.

Gemiddelde speelduur: 2 uur

7. Uncharted 4: A Thief’s End

Uncharted 4 A Thief's End PS4

Enkele jaren na zijn laatste avontuur wordt de gepensioneerde gelukszoeker, Nathan Drake, gedwongen terug te keren in de wereld van de dieven. Met de belangen die op het spel staan, begint Drake aan een reis door de wereld om een historische samenzwering achter een legendarische piratenschat na te jagen. Zijn grootste avontuur zal zijn fysieke grenzen, zijn vastberadenheid en uiteindelijk wat hij bereid is op te offeren om degene die hij liefheeft te redden, op de proef stellen.

Uncharted 4 is zelfs beter dan ik me had voorgesteld. Ik had zeer hoge verwachtingen voor dit spel, gezien het feit dat ik een grote fan ben van elke game in de reeks op de PS3, zelfs het spel op de PSVITA vond ik niet verkeerd. En toch gaat dit spel mijn verwachtingen te boven. Technisch gezien is deze game een hedendaags wonder. De graphics zijn verbluffend en bijna levensecht. Dingen als haar, vegetatie, licht, schaduw en nog veel meer zijn zeer goed gedaan. Dit spel geeft betekenis aan de term “next-gen” en het is zonder twijfel het best ogende spel van deze generatie. De gameplay is alles wat je zou verwachten van een Uncharted game, en meer!

Gemiddelde speelduur: 16 uur

6. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Metal Gear Solid V The Phantom Pain PS4

In de nasleep van de gebeurtenissen op Ground Zeroes, raakt Snake in coma na de vernietiging van Mother Base, de uitvalsbasis van MSF. Negen jaar later ontwaakt Snake uit zijn coma en vormt een nieuwe groep huurlingen, de Diamond Dogs.

The Phantom Pain is een door en door geweldig spel. Kojima’s laatste spel blijkt echt zijn beste te zijn. Nooit heb ik een spel gespeeld dat zo veel aandacht besteedt aan details. De gameplay is uniek en uitdagend. Als je developer bent en wijzigingen wilt aanbrengen in je spelreeks, kijk dan goed naar hoe Metal Gear Solid dit doet. Alles voelt zo nieuw en toch vertrouwd aan.

Sutherlands optreden als Big Boss is fantastisch, net als die van Troy Baker als Ocelot. Speel dit spel, het is verbazingwekkend en het bewijs dat Kojima het nog steeds in zich heeft.

Gemiddelde speelduur: 79,5 uur

5. Persona 5

Persona 5 PS4

Persona 5 is een geweldig spel dat bijna zeker meer dan 100 uur in beslag zal nemen om te voltooien. Afgezien van een paar knelpunten hier en daar (en generieke herhaling), is dit spel verslavend en uniek. De cast van personages en het verhaal, plus de verslavende en lonende gameplay laat dit spel schitteren.

De gameplay bestaat uit het doorlopen van ongeveer 8-9 dungeons, elk echt uniek en verschillend van elkaar, totdat je de eindbaas bereikt. Combat bestaat uit turn-based gameplay. De moeilijkheidsgraad is gemiddeld zelfs een beetje eenvoudig als je weet wat je doet, maar sommige eindbazen vormen een goede uitdaging. Het enige wat ik echt haatte aan dit spel was de eindeloze hoeveelheid dialogen na het voltooien van elke dungeon.

Gemiddelde speelduur: 109 uur

4. God of War

God of War PS4

Na zijn wraak tegen de goden van Olympus leeft Kratos nu als een man in het rijk van de Noorse goden en monsters. Het is in deze harde, meedogenloze wereld dat hij moet vechten om te overleven …. En zijn zoon moet leren hetzelfde te doen.

God Of War is een geweldig spel, een uniek meesterwerk, zeer groots in kwaliteit, met een gigantische levensduur die zeer zeldzaam is deze dagen vooral voor solo games, een gameplay dieper en geraffineerder dan zijn voorgangers, grafisch en artistiek is deze kwalitiet nooit gezien op consoles, het aangrijpende verhaal, een prachtige soundtrack. Deze God Of War vindt de franchise, zoals Resident Evil 4 in zijn tijd deed, opnieuw uit. Kortom dit spel is een must buy. Of je nu fan bent of niet, als je van videogames houdt, mag je dit PS4-pareltje niet missen.

Gemiddelde speelduur: 31,5 uur

3. The Last of Us Remastered

The Last of Us Remastered PS4

Joel en Ellie, samengebracht door harde omstandigheden, moeten een brute reis door de VS overleven in een gevaarlijke naoorlogse wereld.

Er zijn maar een paar spellen die ik de laatste generatie heb gemist en The Last of Us was degene die ik het liefst alsnog wilde spelen. Ik ben een grote fan van de Uncharted games en Naughty Dog’s geweldige filmische ervaringen en karakter gedreven focus die ze in de afgelopen 7 jaar hebben neergezet.

De upgrades naar 1080p en 60 FPS zouden reden genoeg moeten zijn om dit geremasterd te bestempelen, maar Naughty Dog gaat verder en heeft al zijn vorige DLC en updates opgenomen, wat waar voor je geld geeft en reden kan geven aan de gamers die normaal niet dlc’s spelen om een betere (en misschien zelfs een nieuwe) ervaring te hebben met een completer spel.

De enige reden waarom ik zou kunnen zien dat iemand dit spel niet zou aanschaffen is wellicht als je al tientallen uren in de PS3 versie hebt zitten. Is dat niet het geval? Laat deze topper dan niet aan je voorbij gaan!

Gemiddelde speelduur: 16 uur

2. Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V is ontwikkeld door ontwerper Rockstar North en is de grootste en meest ambitieuze titel in de serie tot nu toe. Grand Theft Auto V is gevestigd in de uitgestrekte stad Los Santos en het omliggende gebied en biedt een wereld van ongekende schaal en detail die barst van het leven, van de bergtoppen tot de diepten van de oceaan.

GTA V is een geweldige singleplayer ervaring, met alle dingen die je zou verwachten van een Grand Theft Auto game. Het was een van de meest verwachte games bij de release, en tot op de dag van vandaag de best verkopende videogame aller tijden.

De schietmechanismen voelen up-to-date en verbeterd in vergelijking met vorige titels, het verhaal is absoluut goed geschreven en interessant, zozeer zelfs dat ik voor het eerst in een GTA-spel de storyline wilde voltooien voordat ik de wereld ging verkennen; de introductie van de first person mode was een ook goed idee, hoewel deze iets beter uitgevoerd had mogen worden als je het mij vraagt.

Gemiddelde speelduur: 43,5 uur

1. Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 is een episch verhaal over het leven in het onvergeeflijke hart van Amerika. De uitgestrekte en sfeervolle wereld van de game vormt ook de basis voor een gloednieuwe online multiplayer-ervaring.

Kwaliteit. Dat is wat dit spel is. Velen proberen te doen wat Rockstar doet, en velen faalden. Er is een reden waarom Rockstar er jaren over doet om hun spellen te ontwikkelen. Het is omdat ze waarde hechten aan KWALITEIT, in plaats van aan kwantiteit.

Red Dead Redemption 2 heeft de lat voor voor dit soort open word games hoog gelegd. Dit meesterwerk, dit kunstwerk, dit geschenk van de goden, is zooooooo goed dat ik bang ben dat menig werknemer zich hierdoor ziek gemeld heeft. Ik heb zelf een week in mijn huis opgesloten doorgebracht om dit spel te spelen. Dat heb ik sinds mijn tienerjaren niet meer gedaan. Je kunt je dus voorstellen hoe goed een spel is als dit gebeurt.

Ik heb me sinds Skyrim niet meer zo onderdeel gevoeld van een videogame wereld. Het is zo immersive. De kwaliteit is top, de herspeelbaarheid is top. GTA, stap opzij. RDR is de nieuwe koning van dit genre.

Gemiddelde speelduur: 70 uur

En dit is nog alleen maar de lijst met beste spellen op de PS4 ooit. Maar er zijn er natuurlijk nog veel meer! Bekijk bijvoorbeeld ook eens de lijst met beste PlayStation 4 exclusives tot nu toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *