Ga naar de inhoud
Home » Top 10 beste PS4 exclusives – Games alleen op PlayStation

Top 10 beste PS4 exclusives – Games alleen op PlayStation

  • 9 min read

Als je het de kenners vraagt dan heeft de PlayStation deze generatie zeker gewonnen. Dit zien we ook direct terug in het aantal first- en thirdparty exclusives die de afgelopen jaren hierop verschenen zijn.

De Xbox One heeft bijna geen exclusives maar de concurrent uit Japen biedt de laatste jaren toch wel gedegen alternatieven met zijn Nintendo Switch exclusives. Alleen of deze beter zijn dan de PlayStation titels hieronder? Ik betwijfel het!

Leukste PlayStation 4 exlusieve spellen

Maar wat zijn nu echt de beste spellen die je alleen op de PS4 kan spelen? Er zijn er deze generatie namelijk een heleboel verschenen. Hieronder bespreken wij de 10 leukst PlayStation 4 exclusives. Lees dus snel verder bekijk welke jij nog niet gespeelt hebt!

10. Ratchet & Clank

Ratchet and Clank PS4 Exclusive

Sluit je aan bij Ratchet, Clank, Captain Qwark en nieuwe vrienden die strijden om de Solana Galaxy te redden van de kwaadaardige voorzitter Drek. Met een uur aan nieuwe cinematics (inclusief filmmateriaal uit de film) gaat Ratchet & Clank (PS4) dieper in op de oorspronkelijke verhalen van de personages en moderniseert het de originele gameplay. Verken de melkweg in een game met nieuwe planeten, nieuwe en vernieuwde gameplay-onderdelen, geheel nieuwe bazen, geheel nieuwe Clank-gameplay, geheel nieuwe vluchtsequenties en nog veel meer…. met compleet nieuwe visuals die zijn gemaakt om de kracht van de PS4 op de kaart te zetten!

Een leuk, fantasierijk spel. Ratchet & Clank is het bewijs dat platformers geen verouderd genre zijn dankzij de leuke gameplay, gekke wapens, geweldige animaties en enkele gloednieuwe ideeën.

Gemiddelde speelduur: 12,5 uur

9. Detroit: Become Human

DETROIT BECOME HUMAN PS4

Kara (Valorie Curry) is een vers gemaakte androïde met een kunstmatig bewustzijn, die ontdekt hoe het is om te leven tussen mensen in Detroit, VS. Ze worstelt om haar plaats als een autonome androïde te vinden in een wereld waar androïden nog steeds zonder bewustzijn leven en beschouwd worden als praktische hulpmiddelen om het comfort van de mens te verbeteren.

Quantic Dream overtreft alles wat het eerder heeft gedaan met Detroit: Become Human. Een reusachtige script maakt het mogelijk dat een spannend verhaal meerdere lagen heeft die tegelijkertijd te maken hebben met onderwerpen als slavernij, de menselijke conditie of het concept van identiteit. Een echt meesterwerk van het genre. Alleen is dit genre niet voor iedereen. Wees hiervan bedacht voordat je eraan begint!

Gemiddelde speelduur: 13 uur

8. Until Dawn

Until Dawn PS4

Acht vrienden die samen gevangen zitten in een afgelegen bergterrein, en ze zijn niet alleen. Gegrepen door angst, met spanningen die hoog oplopen, moeten ze door hun angst heen vechten als ze allemaal hopen de nacht heelhuids door te komen. Speel als elk van de acht personages en ervaar angst als nooit tevoren. Elke beslissing die je neemt in je angstaanjagende zoektocht naar antwoorden kan het verschil betekenen tussen leven en dood, maar voor wie? Alleen jouw acties bepalen wie het overleeft tot de ochtend.

Until Dawn voldoet niet altijd aan de verwachtingen die Supermassive Games met hun ambitieuze PS4-project voor ogen hadden, maar het spel slaagt er wel in om er een fascinerende en boeiende wervelwind van te maken.

Gemiddelde speelduur: 9 uur

7. Marvel’s Spider-Man

SPIDER-MAN PS4

Na acht jaar achter het masker is Peter Parker een meester in de misdaadbestrijding. Voel de volle kracht van een meer ervaren Spider-Man met innovatieve gevechten, dynamische acrobatiek, vloeiende stedelijke mobiliteit en omgevingsinteracties. Niet langer een groentje, dit is de meest meesterlijke Spider-Man die je ooit hebt gespeeld!

Spider-Man is waarschijnlijk Insomniac’s beste spel, en het beste Spider-Man spel tot nu toe. Een geweldig avontuur waar iedereen van kan genieten en fans van de superheld zullen het geweldig vinden!

Gemiddelde speelduur: 25,5 uur

6. Shadow of the Colossus

Shadow of the Colossus

SHADOW OF THE COLOSSUS is opnieuw opgebouwd door Bluepoint Games en JAPAN Studio introduceert het op PlayStation 4. Verhalen spreken van een oud rijk waar kolossen door het majestueuze landschap zwerven. Gebonden aan het land hebben deze wezens een sleutel tot een mystieke kracht van wedergeboorte – een kracht die je moet krijgen om een geliefde weer tot leven te brengen. SHADOW OF THE COLOSSUS is een adembenemende reis door oude landen om op zoek te gaan naar gigantische wezens. Gewapend met slechts een zwaard en een boog ontdekt je de uitgestrekte gebieden en vind je elke Kolossus, wat een unieke uitdaging is om je verstand, vastberadenheid en vaardigheid te testen.

Shadow of the Colossus is een waar meesterwerk van boven tot onder en zal zeker herinnerd worden als een van de beste games ooit gemaakt. Deze remaster doet hier zeker niet aan onder.

Gemiddelde speelduur: 7,5 uur

5. Persona 5

Persona 5 PS4

Een geweldig spel dat bijna zeker meer dan 100 uur in beslag zal nemen om te voltooien. Afgezien van een paar knelpunten hier en daar (en generieke herhaling), is dit spel verslavend en uniek. De cast van personages en het verhaal, plus de verslavende en lonende gameplay laat dit spel schitteren.

De gameplay bestaat uit het doorlopen van ongeveer 8-9 dungeons, elk echt uniek en verschillend van elkaar, totdat je de eindbaas bereikt. Combat bestaat uit turn-based gameplay. De moeilijkheidsgraad is gemiddeld zelfs een beetje eenvoudig als je weet wat je doet, maar sommige eindbazen vormen een goede uitdaging. Het enige wat ik echt haatte aan dit spel was de eindeloze hoeveelheid dialogen na het voltooien van elke dungeon.

Gemiddelde speelduur: 96 uur

4. Bloodborne

Bloodborne PS4

Ga op zoek naar antwoorden in de oude stad Yharnam, nu vervloekt met een vreemde inheemse ziekte die zich als een lopend vuur door de straten verspreidt. Gevaar, dood en waanzin liggen op de loer om elke hoek van deze donkere en angstaanjagende wereld, en je moet de donkerste geheimen ervan ontdekken om te overleven.

Een absoluut meesterwerk van een spel. Duister, wreed maar toch is er schoonheid in al deze duisternis. De art direction is onberispelijk en het vechtsysteem is ongelooflijk lonend en leuk. Absolute must buy en Bloodborn was één van de eerste echte toppers voor de PS4 wanneer deze uitkwam.

Gemiddelde speelduur: 48 uur

3. Uncharted 4: A Thiefs End

Uncharted 4 A Thief's End PS4

Enkele jaren na zijn laatste avontuur wordt de gepensioneerde gelukszoeker, Nathan Drake, gedwongen terug te keren in de wereld van de dieven. Met de belangen die op het spel staan, begint Drake aan een reis door de wereld om een historische samenzwering achter een legendarische piratenschat na te jagen. Zijn grootste avontuur zal zijn fysieke grenzen, zijn vastberadenheid en uiteindelijk wat hij bereid is op te offeren om degene die hij liefheeft te redden, op de proef stellen.

Dit spel is zelfs beter dan ik me had voorgesteld. Ik had zeer hoge verwachtingen voor dit spel, gezien het feit dat ik een grote fan ben van elke game in de reeks op de PS3, zelfs het spel op de PSVITA vond ik niet verkeerd. En toch gaat dit spel mijn verwachtingen te boven. Technisch gezien is deze game een hedendaags wonder. De graphics zijn verbluffend en bijna levensecht. Dingen als haar, vegetatie, licht, schaduw en nog veel meer zijn zeer goed gedaan. Dit spel geeft betekenis aan de term “next-gen” en het is zonder twijfel het best ogende spel van deze generatie. De gameplay is alles wat je zou verwachten van een Uncharted game, en meer!

Gemiddelde speelduur: 16 uur

2. Horizon Zero Dawn

Horizon Zero Dawn

Kruip in de huid van ervaren jager Aloy en verken een mysterieuze, gemechaniseerde wereld die bewoond wordt door mysterieuze wezens in een opwindende nieuwe Action/RPG, exclusief voor de PlayStation 4.

Horizon Zero Dawn is een perfect bewijs, dat als je ontwikkelaars creatieve vrijheid en tijd geeft, het je een mooie beloning oplevert. Voor liefhebbers van action adventures en prachtige werelden is Horizon de voor de hand liggende keuze.

Gemiddelde speelduur: 48,5 uur

1. God of War

God of War PS4 Beste ps4 exclusive

Na zijn wraak tegen de goden van Olympus leeft Kratos nu als een man in het rijk van de Noorse goden en monsters. Het is in deze harde, meedogenloze wereld dat hij moet vechten om te overleven …. En zijn zoon moet leren hetzelfde te doen.

God of War voelt niet alleen als de volgende stap voor de franchise, maar voor de hele videogame-industrie. Fenomenale beelden, waardevolle exploratie en een diep, genuanceerd vechtsysteem dragen bij aan een episch avontuur dat door iedereen ter wereld moet worden beleefd. Santa Monica Studio neemt ons allemaal mee naar Valhalla.

Gemiddelde speelduur: 31,5 uur

Maar vergeet niet dat de PS4 niet alleen exclusives aanbied. Omdat de PS4 zo dominant is geweest heeft het een gigantische bibliotheek aan games achter zich staan. Bekijk dus ook de beste PS4 spellen ooit om te ontdekken welke jij nog niet in huis hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *