Ga naar de inhoud
Home » Beste Nintendo Switch spellen aller tijden – Overal te spelen!

Beste Nintendo Switch spellen aller tijden – Overal te spelen!

  • 7 min read

De Nintendo Switch is inmiddels meer dan 2 jaar oud en hoewel het eerste jaar wat ’traag’ genoemd mag worden, gelet op het aantal blockbuster titels dat uitgebracht is in die periode. Kan dat zeker niet over de hele levensduur van de console gezegd worden. Inmiddels is de Nintendo Switch een household name onder gamers en hebben zich vele triple A titles gevestigd op de console.

Ben je ook in het bezit van een andere console? Bekijk dan ook ons artikel met de top 10 PS4 games en top 10 Xbox One games aller tijden.

Top 10 Leukste Nintendo Switch games ooit

Maar welke van deze titels zijn nu echt het beste? Welke games kunnen niet in jouw Nintendo Switch collectie ontbreken? Om je daarbij te helpen hebben wij de 10 beste Switch games op een rij gezet. Lees dus snel verder en ontdek welke jij nog mist!

10. SteamWorld Heist: Ultimate Edition

Steamworld Heist

SteamWorld Heist is een fenomenale aanvulling op de Switch library. Het verhaal van SteamWorld Heist is misschien niet het meest aangrijpende verhaal, maar het diepe en gevarieerde gevechtssysteem zorgt ervoor dat spelers keer op keer terugkomen om hun kunnen te testen en meer uitdagende problemen op te lossen. Met een tijdsspanne van ongeveer 12 uur is er ook heel wat te beleven. Het is misschien een spin-off en een port, maar voor wie geïnteresseerd is in een diepe maar toch toegankelijke SRPG die je onderweg kunt spelen, is SteamWorld Heist het spel dat je moet hebben.

Gemiddelde speelduur: 12 uur

9. Sonic Mania Plus

SONIC MANIA PLUS

Als totaalpakket is dit misschien wel het beste Sonic-spel dat er is. Mania mode is leuker dan ooit, de bezetting is voller dan ooit tevoren en de bonusuitdagingen, unlockables, Encore mode en multiplayer maken dat het een spel is dat zijn plek op deze beste Nintendo Switch spellen lijst verdient. Sommige huidige spelbezitters vragen zich misschien af of twee extra personages, geremixte singleplayer en vernieuwde splitscreen de upgrade waard is, aangezien er geen noemenswaardige nieuwe levels zijn toegevoegd. Ik denk dat het een prima manier is om de ervaring uit te breiden, zeker als je het spel voor de eerste keer aanschaft!

Gemiddelde speelduur: 4,5 uur

8. INSIDE

INSIDE

Met een weelderige sfeer, degelijke puzzels, goede platforming en een verhaal dat zich in je hoofd ontrafelt terwijl je Inside speelt is dit een van de beste indiegames van dit moment op de Nintendo Switch. De game is kort en lieflijk, en is een aanrader voor iedereen die van sfeervolle en dystopische verhalen houdt.

Gemiddelde speelduur: 3,5 uur

7. Mario Kart 8 Deluxe

Mario Kart 8 Deluxe 2

Het lijkt erop dat de Nintendo Switch is gemaakt voor een spel als Mario Kart 8 Deluxe. Racen werkt goed op de console en multiplayer (8 lokaal of 12 online) is onovertroffen. Toch zijn de enige verbeteringen van het Wii U-spel zes nieuwe personages, nieuwe voorwerpen en enkele battle modes, wat naar mijn idee een beetje karig is. Maar wie weet ligt er meer in het verschiet!

Gemiddelde speelduur: 5,5 uur

6. Bayonetta 2

Bayonetta 2

Bayonetta 2 op de Nintendo Switch verandert de fundamenten niet: het blijft dezelfde prachtige en adembenemende ervaring als voorheen, met een uitstekende gameplay en krankzinnige actie. Dit gebundeld met de mogelijkheid om dit meesterwerk op elk moment te spelen maakt het een must buy voor iedere Switch bezitter. Een van de grootste actiespellen aller tijden rechtvaardigt zijn notering opnieuw voor iedereen.

Gemiddelde speelduur: 9,5 uur

5. Celeste

celeste

Celeste is een uitdagend, charmant en bijna perfect spel dat niet alleen goed speelt, maar ook een aangrijpend verhaal vertelt en dit samenvoegt met alle kwaliteiten die je van een platformer kunt verwachten. Heel veel meer hoef je niet over deze game te vertellen, koop het simpelweg gewoon. Dit is de beste 20 euro die je in je leven uitgeeft.

Gemiddelde speelduur: 7,5 uur

4. Super Smash Bros. Ultimate

Super Smash Bros. Ultimate

Super Smash Bros. Ultimate is meer dan een verzameling best-of-hits van Smash spellen uit het verleden. Het is een goed in elkaar passende ervaring die op een behendig manier het oude met het nieuwe combineert en die voldoet aan de hoge verwachtingen die eraan worden gesteld (en de zijn over het algemeen heel hoog van de trouwe fans!). Het is gemakkelijk op te pakken en direct te spelen, met genoeg diepte en nuance om meer ervaren spelers bezig te houden. Het is zoals Smash Bros. hoort tezijn.

Gemiddelde speelduur: 23 uur

3. Undertale

Undertale - Nintendo Switch

Een van de meest originele moderne JRPG’s aller tijden, en uit te spelen in een fractie van de tijd. Als je eenmaal over zijn primitieve vormgeving heen bent, besef je al snel waarom iedereen zo in de ban is geraakt van Toby Fox’ creatie.

Gemiddelde speelduur: 6,5 uur

2. Super Mario Odyssey

Super Mario Odyssey

Super Mario Odyssey is een zoals een spel behoort te zijn, met perfecte besturing, nieuwe speelmogelijkheden en variatie in gameplay. Een ervaring die vol zit met verrassingen en achter elke hoek uitdagingen om te verkennen. Veel spelers zullen zich Odyssey nog jaren herinneren als een van de beste bijdragen in de serie. En dat zegt wat over dit spel, er zijn namelijk heel veel ontzettend goede Mario spellen!

Gemiddelde speelduur: 12,5 uur

1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

The Legend of Zelda_ Breath of the Wild

Een nieuwe richting voor de franchise die al ongekend succesvol is. Breath of the Wild legt de lat nog hoger voor een serie die al een fenomenaal hoge standaard in het verleden heeft neergezet.

Ondanks het uitmuntende verhaal en de absoluut fantastische graphics (afgezien van wat framerate issues op de Switch), is deze wereld vol met leven die je aandacht urenlang vasthoudt en je gekluisterd houdt aan de console. Hoezeer dit ook een verhaal gedreven RPG is, Breath of the Wild gaat over zijn wereld en alles daarin.

Gemiddelde speelduur: 47,5 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *