Ga naar de inhoud
Home » Leukste Nintendo Switch spellen van 2018 – Mis deze niet!

Leukste Nintendo Switch spellen van 2018 – Mis deze niet!

  • 9 min read

Waar 2017 het jaar van Nintendo exlusives was, is 2018 het jaar van de Nintendo eShop games geworden. Met zoveel titels die je voor een kleine prijs kan kopen en overal makkelijk mee naartoe kunt nemen is dat zeker niet erg. Denk nu niet dat dit een slecht jaar van de Switch was, de games in deze lijst zijn juist zo goed dat ze veel ‘mainline’ of triple A titels passeren!

Juist benieuwd naar die Nintendo exclusives? Geen probleem!

Top 10 Beste Nintendo Switch games 2018

Een top 10 maken van alles wat in één jaar uitgekomen is is altijd ontzettend moeilijk. Toch hebben we het nu ook weer weten te doen, en zie hier. De 10 beste Nintendo Switch spellen van 2018. Dit keer zullen er voor velen van jullie best wat verrassingen tussen staan omdat dit veelal niet de groots geadverteerde titels zijn en dus makkelijk aan je voorbij kunnen gaan als je niet goed opgelet hebt!

10. Dead Cells

Dead Cells Nintendo Switch screenshot 2

Aug 7, 2018

Dead Cells is een rogue-lite, metroidvania actie-platformer. Je verkent een uitgestrekt, steeds veranderend kasteel, ervan uitgaande dat je in staat bent om je een weg te vechten langs de bewakers in een 2D-gevecht welke veel wegheeft van de souls-serie. Geen checkpoints. Ga dood, sterf, leer, herhaal.

Omdat Dead Cells zo lang in ontwikkeling was, vermijdt het de valkuil en voldoet het aan de verwachtingen. Desalniettemin zullen alleen diegenen die dapper genoeg zijn om de enorme moeilijkheidsgraad onder ogen te zien in staat zijn om een diep en mooi avontuur te ontdekken. Ondanks een zekere mate van herhaling biedt Dead Cells een briljante artistieke story en een geweldige soundtrack.

Gemiddelde speelduur: 18,5 uur

9. Bayonetta

Bayonetta 1 Nintendo Switch screenshot 3

Feb 16, 2018

In deze filmachtige en gepolijste avonturen game bestuur je Bayonetta, een heldin die de grenzen tussen goed en kwaad vervaagt. Gewapend met haar vier betoverde geweren, Scarborough Fair genaamd, vecht ze tegen zowel monsterlijke giganten als engelachtige vijanden. Door speciale magische aanvallen te combineren, oerkrachten op te roepen en verwoestende wapens los te laten, straft ze op indrukwekkende wijze iedereen die haar in de weg staat. Van het vloeiende en intuïtieve vechtsysteem tot de aangrijpende verhaallijn, Bayonetta is een actiethriller die niet zal teleurstellen.

Acht jaar na zijn eerste verschijning op de PS3 en Xbox 360 landt de wilde en uitbundige Bayonetta op Nintendo Switch, en het heeft nog steedszijn sexy charme. Deze nieuwe release kan worden bewonderd waar je maar wilt, met een solide en briljante 60 fps, plus een aantrekkelijkere visuele ervaring als je onderweg bent.

Gemiddelde speelduur: 13 uur

8. Hollow Knight

Hollow Knight

Jun 12, 2018

Hollow Knight is absoluut een meesterwerk. De stijl is fantastisch, de levelontwerpen zijn uitstekend, en de gevechten zijn uitdagend en leuk. Als je geniet van Metroidvania games, aarzel dan niet om Hollow Knight te proberen.

Hollow Knight is een uitdagend en mooi actie-avonturenspel dat zich afspeelt in het enorme, onderling verbonden ondergrondse koninkrijk Hallownest. Een 2D actiespel met de nadruk op vaardigheid en exploratie, Hollow Knight laat je vechten tegen een angstaanjagende menigte dodelijke wezens, het vermijden van ingewikkelde valkuilen en het oplossen van oude mysteries als je je eigen weg door afval, botten en verwoeste ondergrondse steden.

Gemiddelde speelduur: 34,5 uur

7. Bastion

Bastion - screenshot 3

Sep 13, 2018

“Bastion’ is een actie-rollenspel die verhaallijnen in games een nieuwe betekenis geeft, met een interactieve verteller die al je bewegingen markeert. Verken meer dan 40 schitterende, met de hand geschilderde omgevingen en ontdek de geheimen van de Calamity, een surrealistische catastrofe die de wereld aan diggelen heeft geslagen. Gebruik een enorm arsenaal aan upgradebare wapens en vecht tegen wilde dieren die zich aan hun nieuwe leefomgeving hebben aangepast. Voltooi het hoofdverhaal om de New Game Plus-modus vrij te spelen en zet je reis voort!

De artistieke stijl en de gameplay zijn nog steeds Bastion’s twee pijlers voor Nintendo Switch. Ondanks het feit dat het geen extra’s heeft, past de mobiliteit van Switch perfect. Het verhaal en de narratieve vertelling, maar ook die progressieve moeilijkheidsgraad, maken van Bastion een prachtige tijdloze titel. Welke elke Switch speler verdient te spelen!

Gemiddelde speelduur: 8 uur

6. Sonic Mania Plus

SONIC MANIA PLUS

Jul 17, 2018

Beleef de ultieme ervaring van vroegere en toekomstige generaties in Sonic Mania, een gloednieuw 2D Sonic-avontuur dat draait op een scherpe 60FPS met verbluffende HD-retro-stijl graphics. Meerdere speelbare personages geven je de mogelijkheid om explosief snel te gaan als Sonic, te zweven als Tails, of om met de brute kracht van Knuckles door lastige obstakels te razen.

Sonic Mania was al een fantastische titel, en Sonic Mania Plus zorgt er alleen maar voor dat het er beter uitziet en aanvoelt.

Gemiddelde speelduur: 7 uur

5. INSIDE

INSIDE

Jun 28, 2018

Inside is een puzzel platformer. De speler is een naamloze jongen die een surrealistische omgeving verkent, gepresenteerd als een zwart-wit 2.5D platformspel. Het spel is donker, met weinig kleur die spaarzaam wordt gebruikt om delen van de omgeving te accentueren, en meestal stil, met af en toe een muzikale aanwijzing. De speler bestuurt de jongen die loopt, rent, zwemt, klimt en voorwerpen gebruikt om obstakels en hindernissen in het spel te overwinnen. De jongen krijgt de mogelijkheid om lichamen te bedienen om bepaalde puzzels te voltooien. Op verschillende punten in het spel, kan de speler verborgen kamers met gloeiende lichtbollen (orbs) ontdekken. Als alle orbs tijdens een playthrough zijn gedeactiveerd, ontgrendelt de speler het alternatieve einde van het spel.

Met een weelderige sfeer, degelijke puzzels, goede platforming en een verhaal dat zich in je hoofd ontrafelt terwijl je Inside speelt is dit een van de beste indiegames van dit moment op de Nintendo Switch. De game is kort en lieflijk, en is een aanrader voor iedereen die van sfeervolle en dystopische verhalen houdt.

Gemiddelde speelduur: 3,5 uur

4. Bayonetta 2

Bayonetta 2

Feb 16, 2018

In dit spectaculaire vervolg op de veelgeprezen BAYONETTA-actiegame zullen de spelers van begin tot eind op het puntje van hun stoel zitten. Vol met epische, prachtige tussenfilmpjes en gevechten die spannender zijn dan ooit, laat deze game de actie nooit op de achtergrond. Vecht bovenop een vliegtuig terwijl het door een stad zweeft. Vecht tegen een gigantische engel, die een zweep als arm heeft, boven op een sneltrein. En ga de lucht in in een gevecht tegen een demonisch monster terwijl je opstijgt naar de top van een wolkenkrabber.

Bayonetta 2 op de Nintendo Switch verandert de fundamenten niet: het blijft dezelfde prachtige en adembenemende ervaring als voorheen, met een uitstekende gameplay en krankzinnige actie. Dit gebundeld met de mogelijkheid om dit meesterwerk op elk moment te spelen maakt het een must buy voor iedere Switch bezitter. Een van de grootste actiespellen aller tijden rechtvaardigt zijn notering opnieuw voor iedereen.

Gemiddelde speelduur: 9,5 uur

3. Celeste

celeste

Jan 25, 2018

Celeste is een waar meesterwerk van het genre en een uitstekend voorbeeld van wat een perfect level design is. Prachtige gameplay en een prachtig verhaal maken dit spel een van de beste verrassingen van de hedendaagse tijd.

Celeste is een platformer dat over het beklimmen van een berg gaat. Het spel is van de makers van TowerFall. Ontdek het mysterie van de kracht van de berg en ontloop je reflectie op je reis om de top te bereiken!

Gemiddelde speelduur: 10,5 uur

2. Super Smash Bros. Ultimate

Super Smash Bros. Ultimate

Dec 7, 2018

Legendarische spelwerelden en vechters ontmoeten elkaar in de ultieme showdown- een nieuw deel in de Super Smash Bros. serie voor de Nintendo Switch! Nieuwe vechters zoals Inkling uit de Splatoon-serie en Ridley uit de Metroid-serie, maken hun debuut in de Super Smash Bros.-serie. Snellere gevechten, nieuwe voorwerpen, nieuwe aanvallen, nieuwe verdedigingsopties zorgen ervoor dat de strijd altijd woedt, of je nu thuis of onderweg bent.

Super Smash Bros. Ultimate is meer dan een verzameling best-of-hits van Smash spellen uit het verleden. Het is een goed in elkaar passende ervaring die op een behendig manier het oude met het nieuwe combineert en die voldoet aan de hoge verwachtingen die eraan worden gesteld (en de zijn over het algemeen heel hoog van de trouwe fans!). Het is gemakkelijk op te pakken en direct te spelen, met genoeg diepte en nuance om meer ervaren spelers bezig te houden. Het is zoals Smash Bros. hoort tezijn.

Gemiddelde speelduur: 32,5

1. Undertale

Undertale - Nintendo Switch

Sep 18, 2018

Welkom bij UNDERTALE. In deze RPG bestuur je een mens die onder de grond valt en in de wereld van de monsters terechtkomt. Nu moet je je weg naar buiten vinden…. of voor altijd gevangen blijven.

Een van de meest originele moderne JRPG’s aller tijden, en uit te spelen in een fractie van de tijd. Als je eenmaal over zijn primitieve vormgeving heen bent, besef je al snel waarom iedereen zo in de ban is geraakt van Toby Fox’ creatie.

Gemiddelde speelduur: 9 uur

Zoals we aan het begin van deze lijst al zeiden was 2018 het jaar van de eShop games. Maar er zijn nog veel meer goede titels die je alleen digitaal kunt downloaden. Bekijk dus snel onze lijst met beste Nintendo Switch eShop titels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *