Ga naar de inhoud
Home » Leukste Nintendo Switch spellen van 2017 – Top jaar!

Leukste Nintendo Switch spellen van 2017 – Top jaar!

  • 9 min read

Wat een introductie jaar voor een console zeg! Met zover first party titels die alleen exclusief op Nintendo te spelen zijn weet de Switch een blijvende indruk achter te laten tussen alle andere grootmachten van consoles. Waar 2018 het jaar van de Nintendo eShop titels zou worden, is 2017 het jaar van de Nintendo exclusives.

Top 10 Beste Nintendo Switch games 2017

Of het lastig is om een top 10 te maken? Ja natuurlijk. Maar soms wordt het je ook wel erg makkelijk gemaakt. De top 3 zal namelijk voor bijna niemand een verrassing zijn, stuk voor stuk titels die de geschiedenis boeken in zullen gaan! Echter, keizen wat er op plek 4 tot 10 zou komen was wel wat moeilijker. Lees hieronder dus snel verder!

10. Axiom Verge

Axiom Verge screenshot 3

Oct 5, 2017

Een mislukte wetenschapper sterft bij een ongeluk, om vervolgens wakker te worden in een mysterieuze, vreemde wereld. Waar is hij? Hoe is hij hier gekomen? En waarom lijken de elementaire wetten van de werkelijkheid niet te kloppen? Het leven. Het hiernamaals. Echt. Virtueel. Droom. Nachtmerrie. Het is een dunne lijn. Het is Axiom Verge.

Axiom Verge was al een van de beste Metroid-stijl spellen in jaren en het eindigt op de Switch op een manier alsof het daar thuishoort. Het spel is onafgebroken inventief met nieuwe vijanden, wapens en gereedschappen, waardoor elk nieuw gebied een leuke uitdaging is om te verkennen en er genoeg reden is om de oudere gebieden opnieuw te bezoeken. De grote, gedetailleerde bazen kunnen in het begin onaantastbaar lijken, maar na een paar pogingen geven ze hun patronen prijs, en met een grote kans op een nieuwe skill na afloop van het gevecht maken de gevechten de moeite waard.

Gemiddelde speelduur: 12,5 uur

9. Enter the Gungeon

Enter The Gungeon Nintendo Switch screenshot 2

Dec 14, 2017

Het spel ziet er geweldig uit met zijn fantastische Pixel Art en heeft ook een soundtrack die het spel net zo cool laat klinken als het eruit ziet. Als je van woordspelingen en twin-stick shooters houdt, dan is Enter the Gungeon waarschijnlijk iets voor jou. Het spel beschikt ook over een co-op-modus, dus als je het niet alleen alleen aan drukt kan je een vriend mee nemen om de kogels voor je op te vangen.

Kies een held en vecht je een weg naar de bodem van de Gungeon door een uitdagende en zich ontwikkelende serie verdiepingen vol met de gevaarlijk schattige en angstaanjagende, tot de tanden bewapende bazen van de Gundead en de Gungeon te overleven. Verzamel kostbare buit, ontdek verborgen geheimen en praat met opportunistische kooplieden en winkeliers om krachtige voorwerpen te kopen om een voorsprong te krijgen.

Gemiddelde speelduur: 43,5 uur

8. Stardew Valley

Stardew Valley

Oct 5, 2017

Afgezien van een paar technische foutjes, blijft Stardew Valley een stralend meesterwerk in zijn genre, die fans van de serie terug verwelkomt om zich opnieuw te vermaken in de vallei.

Je hebt de oude boerderij van je grootvader geërfd in Stardew Valley. Gewapend met geërfde gereedschappen en een paar munten, ben je op weg om je nieuwe leven te beginnen. Kun je leren om van het land te leven en van deze overwoekerde velden een bloeiend thuis te maken? Het zal niet gemakkelijk zijn. Sinds Joja Corporation naar de stad is gekomen, zijn de oude manieren van leven bijna verdwenen. Het gemeenschapscentrum, ooit het meest levendige centrum van de stad, ligt nu in puin. Maar de vallei lijkt vol kansen te zitten. Met een beetje toewijding ben jij misschien wel degene die Stardew Valley weer groots maakt!

Gemiddelde speelduur: 77,5 uur

7. Cave Story +

Cave Story+ Switch - screenshot

Jun 20, 2017

Cave Story is misschien wel het bekendste indiespel aller tijden en bevat een volledig originele verhaallijn met persoonlijkheid, mysterie en uren van plezier. Cave Story is een actie-avonturenspel van de veelgeprezen onafhankelijke ontwerper Daisuke Amaya. Cave Story, vol met onovertroffen charme en karakter, neemt je mee in een unieke wereld waar een merkwaardig ras van onschuldige konijnachtige wezens, genaamd Mimigas, vrij rondloopt.

Cave Story+ is een absolute knaller van een spel. Het is verslavend, het is vermakelijk, en de vele verschillende eindes zorgen ervoor dat je steeds opnieuw kunt spelen. Het is een van de beste releases van de Switch die je niet mag missen.

Gemiddelde speelduur: 7 uur

6. SteamWorld Dig 2

SteamWorld Dig 2 – Nintendo Switch screenshot 2

Sep 21, 2017

Pak je pikhouweel en begraaf jezelf in het vervolg van de bekroonde SteamWorld Dig! Een platform mijnbouw avontuur gesmeed in het vuur van Metroidvania.

Actie, verkenning, platformactie, mooie visuals…. SteamWorld Dig 2 verbetert alles uit het originele spel, voegt enkele metroidvania-elementen toe en maakt het een van de beste indies voor de Nintendo Switch.

Gemiddelde speelduur: 9 uur

5. Shovel Knight: Treasure Trove

Shovel Knight Treasure Trove Nintendo Switch screenshot

Mar 3, 2017

Shovel Knight richt zich op de zoektocht van het hoofdpersonage “om de kwade Tovenares te verslaan en zijn verloren geliefde te redden”. Om dit te doen, moet Shovel Knight het opnemen tegen de acht leden van “The Order of No Quarter”, die door de Tovenares zijn gestuurd om hem te dwarsbomen.

Treasure Trove zit boordevol content en de verschillende manieren waarop je deze game kunt spelen is heerlijk uitgebreid. Of het nu gaat om co-op of solo, handheld of gedockt – het is aan jou hoe jij dit doet. Voor een prijs als dit kun je deze niet laten liggen!

Gemiddelde speelduur: 7,5 uur

4. SteamWorld Heist: Ultimate Edition

Steamworld Heist

Dec 28, 2017

SteamWorld Heist is een ruimte-avontuur met turn-based tactische shootouts, waar je in realtime richt en verbluffende trick-shots uitvoert.

SteamWorld Heist is een fenomenale aanvulling op de Switch library. Het verhaal van SteamWorld Heist is misschien niet het meest aangrijpende verhaal, maar het diepe en gevarieerde gevechtssysteem zorgt ervoor dat spelers keer op keer terugkomen om hun kunnen te testen en meer uitdagende problemen op te lossen. Met een tijdsspanne van ongeveer 12 uur is er ook heel wat te beleven. Het is misschien een spin-off en een port, maar voor wie geïnteresseerd is in een diepe maar toch toegankelijke SRPG die je onderweg kunt spelen, is SteamWorld Heist het spel dat je moet hebben.

Gemiddelde speelduur: 12 uur

3. Mario Kart 8 Deluxe

Mario Kart 8 Deluxe 2

Apr 28, 2017

Het lijkt erop dat de Nintendo Switch is gemaakt voor een spel als Mario Kart 8 Deluxe. Racen is leuk en multiplayer (8 lokale 12 online) is onovertroffen. Toch zijn de enige vernieuwingen ten opzichte van het Wii U-spel zes nieuwe personages, nieuwe voorwerpen en enkele spelstanden, en dat is niet genoeg als je de Wii U versie al grijs gespeeld hebt!.

Voel de spanning als je kart als een raket over het plafond raast! Race ondersteboven en langs muren op anti-zwaartekracht circuits in de meest actie-gedreven Mario Kart game tot nu toe! Neem het op tegen racers over de hele wereld en deel video’s van je mooiste momenten.

Gemiddelde speelduur: 18 uur

2. Super Mario Odyssey

Super Mario Odyssey

Oct 27, 2017

Mario begint aan een nieuwe reis door onbekende werelden, waarbij hij door enorme 3D-werelden rent en springt in het eerste sandboxachtige Mario-spel sinds Super Mario 64 en Super Mario Sunshine. Begeef je tussen de uitgestrekte werelden aan boord van een luchtschip en voer volledig nieuwe acties uit, zoals het gooien van Mario’s pet.

De beste bijdrage aan de beste platformserie is zo absurd groot dat het lijkt op een pretpark. Het is een prachtig eerbetoon aan Super Mario 64, maar het is geen luie kopie, het tegenovergestelde juist! Super Mario Odyssey haalt zijn inspiratie uit de prachtige klassieker en alles wat erna kwam en vormt dit om naar een totaal nieuwe en unieke ervaring.

Gemiddelde speelduur: 26 uur

1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

The Legend of Zelda_ Breath of the Wild

Mar 3, 2017

Vergeet alles wat je weet over The Legend of Zelda-spellen. Stap in een wereld van ontdekking, verkenning en avontuur in The Legend of Zelda: Breath of the Wild, een grensverleggend nieuw spel in de befaamde serie. Reis door velden, door bossen en naar bergtoppen, terwijl je ontdekt wat er met het verwoeste koninkrijk Hyrule is gebeurd in dit verbluffende avontuur dat je niet mag missen.

De grootste Zelda? Zonder twijfel. De mooiste launch-titel voor een nieuw systeem? Dat is het zeker. En is het niet ook de beste Zelda? Ook dat is het. Plus, Breath of the Wild is verreweg de beste Zelda, die onverbiddelijk zal worden opgenomen in de geschiedenis van open-wereld spellen.

Gemiddelde speelduur: 86,5 uur

Wat een introductie jaar voor een nieuwe console nietwaar? Eén voor één titels die je niet mag missen. Maar inmiddels is 2017 ver achter ons, bekijk dus ook snel de beste Nintendo Switch spellen van 2018!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *