Ga naar de inhoud
Home » Leukste Nintendo Switch exclusives – Spellen om niet te missen!

Leukste Nintendo Switch exclusives – Spellen om niet te missen!

  • 10 min read

Dat Nintendo een household name is in de wereld van gaming consoles zal niemand verbazen. Sinds jaar en dag zijn een aantal van de beste spellen aller tijden simpelweg alleen uitgekomen op de eigen consoles van Nintendo. Denk hierbij aan spellen als Zelda, Mario en Super Smash Bros.. Maar heeft Nintendo het met de Switch ook weer waar weten te maken? Zijn er weer spellen die je deze generatie alleen op de Switch kan spelen en nergens anders? Laten we snel de top 10 induiken zodat je zelf kunt oordelen!

Top 10 beste Nintendo Switch exclusives

Het is moeilijk de grote lijst van Nintendo Switch exclusives terug te brengen naar slechts een top 10. Toch hebben we ons best gedaan om alleen de beste van de beste voor je op een rij te zetten. Hier zullen voor sommigen geen verassingen tussen staan. Natuurlijk staat Mario, Zelda en Super Smash Bros. in de lijst. Maar wat zijn de andere spellen dan? Lees snel verder en kijk of je nog één van deze toppers mist in jouw collectie!

10. Xenoblade Chronicles 2

Xenoblade Chronicles 2 - Nintendo Switch screenshot

Xenoblade Chronicles 2 vindt plaats in Alrest, een wereld bedekt met een zee van wolken. Mensen leven op en binnenin levende wezens die bekend staan als Titanen, samen met Blades, krachtige wezens die kunnen worden opgeroepen door bepaalde mensen, genaamd Drivers, en aan wie ze voor de rest van de Driver’s leven zijn gebonden. Nadat hij is ingehuurd voor een bergingsmissie, wordt een jonge bestuurder genaamd Rex gedood, maar nieuw leven ingeblazen door een legendarische Blade genaamd Pyra die haar naar Elysium, een legendarisch paradijs op de top van de Wereldboom, beloofde te zullen brengen. Samen met andere Drivers and Blades, probeert het duo, gevangen in een oorlog tussen landen, de World Tree te bereiken, terwijl ze worden achtervolgd door Torna, een schimmige factie die probeert om Pyra te vangen.

Xenoblade Chronicles 2 is precies wat je verwachtte dat het is: een prachtig en uitgebreid spel, vol geheimen die wachten om ontgrendeld te worden. Het plezier van het ontdekken speelt een even cruciale rol als het verhaal, dat in staat is om een diepe en originele plot te realiseren. Xenoblade Chronicles 2 is een meesterwerk: weer een exclusief voor Nintendo Switch dat je gewoon niet mag missen.

Gemiddelde speelduur: 95,5 uur

9. Tetris 99

Tetris 99 screenshot

In grootschalige gevechten voor 99 spelers is er snelheid, vaardigheid en strategie nodig om de concurrentie uit te schakelen en de laatste overgebleven speler te worden. Je kunt je tegenstanders aanvallen door ze Vuilnisblokken te sturen, maar wees voorzichtig…. je rivalen kunnen zich op je richten! Versla tegenstanders om KO-badges te bemachtigen die je een voorsprong kunnen bieden bij toekomstige aanvallen. Overleef de aanvallers en geniet van de volgende online gevechten!

Het mag dan misschien wat kaal en weinig aangekleed zijn, maar Tetris 99 is het beste Tetris-spel in jaren en zeker de moeite waard om te downloaden als je een Nintendo Switch Online-abonnee bent. Want let wel op, je kan het alleen online spelen met een Nintendo Online abbonement!

Gemiddelde speelduur: 19 uur

8. Octopath Traveler

Octopath Traveler - Nintendo Switch screenshot 3

Acht reizigers. Acht avonturen. Acht rollen om te spelen in een nieuwe wereld die tot leven wordt gebracht door Square Enix. Verken het verhaal van elke reiziger en gebruik hun vaardigheden in en buiten de strijd. Verbreed jij je horizon als koopman of ga je op zoek naar een verrader als de krijger? Waar ga je naartoe? Wie zal zich bij je voegen? Jij alleen kunt je pad kiezen. Stap in de schoenen van een reiziger om hun strijd en krachten te verkrijgen. Gebruik de speciale vaardigheden van elk personage om met de wereld te interacteren en je tactiek te verbeteren in turn-based gevechten. De verleidelijke charme van de Dancer leidt volgelingen naar de strijd, terwijl de Apotheker voorwerpen kan mengen om bondgenoten te genezen of explosieve aanvallen te ontketenen. Ontdek de zwakke punten van de vijand en richt je op hen om hun verdediging te doorbreken. Sla Boost Points bij elke beurt op en geef ze vervolgens op strategische momenten uit om je vaardigheden te versterken, aanvallen te stoppen of hulp te bieden. Kies het pad dat je wilt bewandelen en ontdek wat er achter de horizon ligt.

Octopaat Traveler voelt als een pareltje uit de Gouden Eeuw van JRPG’s, iets waar je naar verlangt met adembenemende visuals, muziek die een platenrelease verdient, en nog veel meer verbluffends.

Gemiddelde speelduur: 72,5 uur

7. Mario + Rabbids: Kingdom Battle

Mario + Rabbids Kingdom Battle - Nintendo Switch screenshot 5

Het Paddenstoelenrijk is verscheurd door een mysterieuze draaikolk, die de chaotische konijnen naar dit eens zo vredige land brengt. Om de orde te herstellen, moeten Mario, Luigi, Princess Peach en Yoshi samenwerken met een compleet nieuwe bemanning: vier Konijnenhelden! Samen strijden ze met wapens door vier werelden vol gevechten, puzzels en onvoorspelbare vijanden.

Mario + Rabbids Kingdom Battle heeft naast de graphics zeker andere problemen: sommige mensen zullen niet van de vreemde landschappen van het Mushroom Kingdom houden, anderen zullen zich ergeren aan wat botte humor. Maar er is geen twijfel mogelijk over het eindresultaat: Switch bezitters hebben een splinternieuwe strategiegame die velen zal vermaken.

Gemiddelde speelduur: 28 uur

6. Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Donkey Kong Country_ Tropical Freeze Nintendo Switch screenshot

Afgezien van de funky modus, blijft Tropical Freeze grotendeels ongewijzigd van de Wii U versie. Er zijn dus niet veel redenen voor Wii U-eigenaren om het te kopen. Maar het betekent ook dat de Switch nu een van de beste platformers ooit in zijn verzameling heeft. Reden genoeg dus om deze aan te schaffen als u de Wii U versie overgeslagen heeft!

Werk samen met vrienden om hun moves onder de knie te krijgen, van Diddy Kong en zijn jetpack tot de verse toevoegingen van Dixie Kong met haar draaiende paardenstaart en Cranky Kong met zijn pogo-stok sprong. Reis door 6 verschillende eilanden vol dynamische levels en non-stop actie.

Gemiddelde speelduur: 15 uur

5. Mario Kart 8 Deluxe

Mario Kart 8 Deluxe 2

Het lijkt erop dat de Nintendo Switch is gemaakt voor een spel als Mario Kart 8 Deluxe. Racen is leuk en multiplayer (8 lokale 12 online) is onovertroffen. Toch zijn de enige vernieuwingen ten opzichte van het Wii U-spel zes nieuwe personages, nieuwe voorwerpen en enkele spelstanden, en dat is niet genoeg als je de Wii U versie al grijs gespeeld hebt!.

Voel de spanning als je kart als een raket over het plafond raast! Race ondersteboven en langs muren op anti-zwaartekracht circuits in de meest actie-gedreven Mario Kart game tot nu toe! Neem het op tegen racers over de hele wereld en deel video’s van je mooiste momenten.

Gemiddelde speelduur: 18 uur

4. Bayonetta 2

Bayonetta 2

In dit spectaculaire vervolg op de veelgeprezen BAYONETTA-actiegame zullen de spelers van begin tot eind op het puntje van hun stoel zitten. Vol met epische, prachtige tussenfilmpjes en gevechten die spannender zijn dan ooit, laat deze game de actie nooit op de achtergrond. Vecht bovenop een vliegtuig terwijl het door een stad zweeft. Vecht tegen een gigantische engel, die een zweep als arm heeft, boven op een sneltrein. En ga de lucht in in een gevecht tegen een demonisch monster terwijl je opstijgt naar de top van een wolkenkrabber.

Bayonetta 2 op de Nintendo Switch verandert de essentie niet: het blijft dezelfde verfijnde en adembenemende ervaring als voorheen, met een uitstekende gameplay en krankzinnige actie, in combinatie met de mogelijkheid om dit meesterwerk te spelen wanneer je maar wilt dankzij de handheld mode van de Switch. Een van de beste actiespellen aller tijden verdient wederom zijn bestaansrecht tegenover alle spelers.

Gemiddelde speelduur: 11 uur

3. Super Smash Bros. Ultimate

Super Smash Bros. Ultimate

Legendarische spelwerelden en vechters ontmoeten elkaar in de ultieme showdown- een nieuw deel in de Super Smash Bros. serie voor de Nintendo Switch! Nieuwe vechters zoals Inkling uit de Splatoon-serie en Ridley uit de Metroid-serie, maken hun debuut in de Super Smash Bros.-serie. Snellere gevechten, nieuwe voorwerpen, nieuwe aanvallen, nieuwe verdedigingsopties zorgen ervoor dat de strijd altijd woedt, of je nu thuis of onderweg bent.

Super Smash Bros. Ultimate is meer dan een verzameling van de beste Smash-spellen uit het verleden. Het is een strak vormgegeven ervaring die op een uitstekende manier het oude met het nieuwe combineert en aan de hoge verwachtingen weet te voldoen. Het is ongelooflijk gemakkelijk op te pikken en te spelen, met genoeg diepgang en nuance om spelers voor langere tijd betrokken te houden. Het is de beste Smash Bros ooit.

Gemiddelde speelduur: 32,5 uur

2. Super Mario Odyssey

Super Mario Odyssey

Mario begint aan een nieuwe reis door onbekende werelden, waarbij hij door enorme 3D-werelden rent en springt in het eerste sandboxachtige Mario-spel sinds Super Mario 64 en Super Mario Sunshine. Begeef je tussen de uitgestrekte werelden aan boord van een luchtschip en voer volledig nieuwe acties uit, zoals het gooien van Mario’s pet.

De beste bijdrage aan de beste platformserie is zo absurd groot dat het lijkt op een pretpark. Het is een prachtig eerbetoon aan Super Mario 64, maar het is geen luie kopie, het tegenovergestelde juist! Super Mario Odyssey haalt zijn inspiratie uit de prachtige klassieker en alles wat erna kwam en vormt dit om naar een totaal nieuwe en unieke ervaring.

Gemiddelde speelduur: 26 uur

1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

The Legend of Zelda_ Breath of the Wild

Vergeet alles wat je weet over The Legend of Zelda-spellen. Stap in een wereld van ontdekking, verkenning en avontuur in The Legend of Zelda: Breath of the Wild, een grensverleggend nieuw spel in de befaamde serie. Reis door velden, door bossen en naar bergtoppen, terwijl je ontdekt wat er met het verwoeste koninkrijk Hyrule is gebeurd in dit verbluffende avontuur dat je niet mag missen.

De grootste Zelda? Zonder twijfel. De mooiste launch-titel voor een nieuw systeem? Dat is het zeker. En is het niet ook de beste Zelda? Ook dat is het. Plus, Breath of the Wild is verreweg de beste Zelda, die onverbiddelijk zal worden opgenomen in de geschiedenis van open-wereld spellen.

Gemiddelde speelduur: 86,5 uur

En dat brengt ons aan het einde van deze lijst met beste Nintendo Switch exclusieve spellen. En dat Nintendo zijn naam eer aan doet door jaar op jaar met uitmuntende exclusives te komen die je nergens anders kan spelen wordt hier hopelijk des te duidelijker. Veel van de spellen in deze lijst vind je namelijk nog steeds terug in de lijst met beste Nintendo Switch spellen aller tijden, en zijn simpelweg gewoon nooit te spelen op een andere console of PC. Mis je kans dus niet als je een Switch in huis hebt en schaf één van de toppers uit deze lijst aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *