Meteen naar de inhoud
Home » Beste Nintendo Switch eShop spellen aller tijden – Direct spelen!

Beste Nintendo Switch eShop spellen aller tijden – Direct spelen!

  • 9 min read

Niet elke game is tegenwoordig meer in de schappen te koop als fysical release (in het geval van Nintendo op een cartridge dus). Nagenoeg elke game komt ook als digital download in de verschillende eShops van de consoles en pc’s tevoorschijn.

Wel is er een groot aantal games dat nooit meer een fysical release krijgt, en dus simpelweg alleen te verkrijgen is via de eShop. In dit artikel bespreken wij de 10 beste Switch games die niet een officiële fysical release gehad hebben.

Een kleine disclaimer, soms wordt later als een spel echt een succes geworden is deze alsnog fysiek uitgebracht in een beperkte oplage voor de echte fans. Als dit het geval is dan heb ik het spel niet van deze lijst verwijderd omdat het in essentie (los van de zeer beperkte fysieke release) het een eShop game blijft.

Top 10 leukste Nintendo Switch eShop games

Maar wat zijn nu echt de beste spellen die je op dit moment in de eShop kan vinden? Voor ieder soort gamer zit er wel een spel tussen, lees dus snel verder en ontdek welke jij direct kan downloaden en spelen (voor een klein prijsje!).

p.s. Heb je geen eShop tegoed? Schaf deze dan online aan bij Nedgame, dan weet je zeker dat deze direct digitaal geleverd worden en in te leveren zijn.

10. Golf Story

Golf Story

Golf Story combineert de opwinding van golf met een serieus verhaal dat zich afspeelt op meer dan 8 verschillende banen. Speel het verhaal van een golfer die wordt gedwongen om alles wat hem dierbaar is op te geven voor een laatste schot in het verwezenlijken van zijn dromen. Maar in de golfwereld is niet alles zo eenvoudig. Om de beste spelers van vandaag de dag te kunnen bijhouden, moet je ze zowel op als buiten de baan alles geven.

Golf Story is een groot succes en doet zoveel meer dan verwacht wordt. Terwijl het spel goed zou zijn ontvangen alleen al vanwege het golfaspect, heeft Sidebar Games ook een geweldig verhaal en prachtige wereld daar omheen gebouwd.

Gemiddelde speelduur: 17,5 uur

9. Thimbleweed Park

Thimbleweed Park

Afgezien van de PC-versie, die nog steeds wint dankzij de muis- en toetsenbordbediening, is dit de beste manier om het ijzersterke meesterwerk genaamd Thimbleweedweed Park te ervaren. Laat je niet afschrikken door de old school sfeer: dankzij de Casual mode is dit een tijdloze klassieker die gespeeld zou moeten worden door iedereen die tussen eind jaren ’70 en begin jaren ’90 geboren is.

In Thimbleweedweed Park vormt een lijk het minste van je problemen. Wissel tussen vijf speelbare personages om de surrealistische geheimen van deze vreemde stad te ontdekken in een modern mysterie-avonturenspel van de makers van Monkey Island en Maniac Mansion. Hoe dieper je het spel induikt, hoe vreemder het wordt.

Gemiddelde speelduur: 12,5 uur

8. The Messenger

The Messenger

The Messenger is zonder twijfel een van de beste indies die op dit moment beschikbaar is op de Switch. Het heeft veel concurrentie door de plotselinge overvloed aan metroidvania games die beschikbaar zijn, maar door zijn verbluffende uiterlijk, fantastische soundtrack en slim spelverloop in combinatie met de geweldige gameplay is het een stap beter dan de rest. Dit is een spel waar je niet van weg wilt lopen als je het eenmaal opgepakt heb.

Als een demonische leger zijn dorp bestormt, waagt een jonge ninja zich door een vervloekte wereld, om een geschrift af te leveren dat van het grootste belang is voor zijn clan’s voortbestaan. Wat begint als een klassieke actie platformer ontrafelt het zich al snel tot een uitgebreid avontuur vol spanning, verrassingen en humor.

Gemiddelde speelduur: 13 uur

7. Hyper Light Drifter

Hyper Light Drifter 2

Je bent het aan jezelf verplicht om Hyper Light Drifter een kans te geven. Het is een ongelofelijk spel met een prachtige look and feel in elk deel van het spel. Het is prachtig, ziet er geweldig uit op het scherm van de Switch, en kan verrassend opwindend zijn als een ervaring. Elk nieuw gebied en elke nieuwe ervaring is een groot genot. Het is een hele uitdaging, maar elk moment is de moeite waard.

Verken een prachtige, uitgestrekte en verwoeste wereld vol met onbekende gevaren en verloren technologieën. Geïnspireerd door zowel nachtmerries als dromen.

Gemiddelde speelduur: 10 uur

6. Celeste

celeste

Celeste is een waar meesterwerk van het genre en een uitstekend voorbeeld van wat een perfect level design is. Prachtige gameplay en een prachtig verhaal maken dit spel een van de beste verrassingen van de hedendaagse tijd.

Celeste is een platformer dat over het beklimmen van een berg gaat. Het spel is van de makers van TowerFall. Ontdek het mysterie van de kracht van de berg en ontloop je reflectie op je reis om de top te bereiken.

Gemiddelde speelduur: 10,5 uur

5. Furi

Furi

Furi levert een intense, hardcore actie-spel vol met uitdagende eindbaasgevechten en een fascinerend verhaal.

Je bent gevangen genomen. Kijk wat ze je hebben aangedaan…. tijd om wakker te worden! De bewaker is de sleutel, dood hem en je zult vrij zijn. Versla de ene baas na de andere om te ontsnappen aan deze surrealistische gevangenis en ontdek wat er achter de laatste poort wacht!

Gemiddelde speelduur: 6,5 uur

4. Enter The Gungeon

Enter the Gungeon

Het spel ziet er geweldig uit met zijn fantastische Pixel Art en heeft ook een soundtrack die het spel net zo cool laat klinken als het eruit ziet. Als je van woordspelingen en twin-stick shooters houdt, dan is Enter the Gungeon waarschijnlijk iets voor jou. Het spel beschikt ook over een co-op-modus, dus als je het niet alleen alleen aan drukt kan je een vriend mee nemen om de kogels voor je op te vangen.

Kies een held en vecht je een weg naar de bodem van de Gungeon door een uitdagende en zich ontwikkelende serie verdiepingen vol met de gevaarlijk schattige en angstaanjagende, tot de tanden bewapende bazen van de Gundead en de Gungeon te overleven. Verzamel kostbare buit, ontdek verborgen geheimen en praat met opportunistische kooplieden en winkeliers om krachtige voorwerpen te kopen om een voorsprong te krijgen.

Gemiddelde speelduur: 43,5 uur

3. Transistor

Transistor

Transistor is een prachtig spel dat alle lof verdient. Of het nu voor liefhebbers van actiegames of turn-based combatgames is, dit is zeker een spel om in te investeren en waar spelers op vele manieren zullen experimenteren dankzij de lange levensduur van het spel, met een absoluut uitstekende soundtrack op de achtergrond.

Van de makers van Bastion komt Transistor met een sciencefiction-actie RPG die je uitnodigt om een buitengewoon wapen van onbekende oorsprong te gebruiken terwijl je vecht door een prachtige futuristische stad. Transistor integreert naadloos de doordachte strategische planning in een snelle actie-ervaring, met een combinatie van snelle gameplay en rijke atmosferische storytelling. In de loop van het avontuur zal je de mysteries van de Transistor verzamelen terwijl je de voormalige eigenaars van de Transistor najaagt.

Gemiddelde speelduur: 7,5 uur

2. Hollow Knight

Hollow Knight

Hollow Knight is absoluut een meesterwerk. De stijl is fantastisch, de levelontwerpen zijn uitstekend, en de gevechten zijn uitdagend en leuk. Als je geniet van Metroidvania games, aarzel dan niet om Hollow Knight te proberen.

Hollow Knight is een uitdagend en mooi actie-avonturenspel dat zich afspeelt in het enorme, onderling verbonden ondergrondse koninkrijk Hallownest. Een 2D actiespel met de nadruk op vaardigheid en exploratie, Hollow Knight laat je vechten tegen een angstaanjagende menigte dodelijke wezens, het vermijden van ingewikkelde valkuilen en het oplossen van oude mysteries als je je eigen weg door afval, botten en verwoeste ondergrondse steden.

Gemiddelde speelduur: 34,5 uur

1. Stardew Valley

Stardew Valley

Afgezien van een paar technische foutjes, blijft Stardew Valley een stralend meesterwerk in zijn genre, die fans van de serie terug verwelkomt om zich opnieuw te vermaken in de vallei.

Je hebt de oude boerderij van je grootvader geërfd in Stardew Valley. Gewapend met geërfde gereedschappen en een paar munten, ben je op weg om je nieuwe leven te beginnen. Kun je leren om van het land te leven en van deze overwoekerde velden een bloeiend thuis te maken? Het zal niet gemakkelijk zijn. Sinds Joja Corporation naar de stad is gekomen, zijn de oude manieren van leven bijna verdwenen. Het gemeenschapscentrum, ooit het meest levendige centrum van de stad, ligt nu in puin. Maar de vallei lijkt vol kansen te zitten. Met een beetje toewijding ben jij misschien wel degene die Stardew Valley weer groots maakt!

Gemiddelde speelduur: 77,5 uur

En dat brengt ons aan het einde van deze lijst met beste Nintendo eShop games. Maar er zijn natuurlijk veel meer leuke spelen op de Switch welke je ook op cartridge kan krijgen. Als je deze wil zien, bekijk dan onze lijst met de beste Nintendo Switch games ooit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *